Recept
1 liter naturell yoghurt
1 paket jäst
2 dl linfrö
2 dl solroskärnor
1 msk salt
10 dl grahamsmjöl (600 g)
4 dl fint rågmjöl (220 g)
smör till formarna
2 dl pumpakärnor
Så här gör du
1. Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.
2. Tilsätt linfrö, solroskärnor, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
3. Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumakärnorna i botten på formarna.
4. Fördela degen i formarna. Strö över pumpakärnor och platta till.
5. Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.
6. Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar